Ябълково ризото

28/08/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се настъргват на едро. Напръскват се с лимоновия сок. Лукът се нарязва на ситно. В четвърт от маслото се запържва лукът до прозрачно.

Добавят се ябълките и се запържват 3 минути. В отделен съд се кипва бульонът. В дълбок тиган се разтопяват 25 грама масло и се добавя оризът.

Пържи се при непрекъснато бъркане, докато зърната станат полупрозрачни. Добавя се виното и се готви, докато се изпари напълно.

Добавя се един черпак от бульона, пърженият лук с ябълките и се разбърква, за да попие течността.

По малко се добавя целият бульон. Добавя се солта и останалото масло и ризотото се готви под капак 5 минути.

Сваля се от котлона и се оставя похлупено с капак още 10 минути. Сервира се, като във всяка чиния се поръсват бадеми и пармезан върху ризотото.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар