Карамелизирани орехи

07/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Орехите са сред най-полезните ядки, а с тази рецепта лесно стават и най-вкусните!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 255
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете ореховите ядки на сух тиган за кратко, колкото да се изсушат. Извадете ги и в същия тиган поразтопете маслото и добавете захарта.

Бъркайте до получаването на светъл карамел, след което добавете меда, разбъркайте отново и изсипете ореховите ядки.

Орехите се объркват добре, за да полепне карамелената смес по тях. Намалява се котлона и се изсипва внимателно прясното мляко. Бъркайте още 2-3 минути.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

марияна
марияна
24.01.2013 15:13
Това прясно мляко в края с каква цел се слага ? Съвсем е излишно, от него ядките лепнат после.
11
0

Виж всички коментари или напиши такъв