Компот от цариградско грозде по молдовски

07/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • цариградско грозде - 1 кг
  • захар - 200 г
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • мента - 4 стръка
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва. Цариградското грозде се измива и се разпределя в буркани, като се напълва само една трета от всеки буркан.

Във всеки буркан се слага по половин чаена лъжичка лимонена киселина и по един стрък мента. Захарта се разпределя върху плодовете и се залива с гореща вода.

Бурканите веднага се затварят с капачки, обръщат се и се завиват добре с одеяло. Оставят се така, докато изстинат напълно. Съхранява се на тъмно и хладно.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар