Зелник с точени кори

03/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Най-вкусно става, когато приготвите всичко сами, а не използвате полуфабрикати от магазина!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 103
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1, 3 кг
  • брашно - 700 г
  • олио - 200 мл
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и 1 ч.ч. хладка вода. разделете го на 12 топки, покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат около половин час.

След това топките се разточват на тънки кори, които се запичат в суха тава на котлона.

За плънката киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио. В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио. Последната кора се наръсва само с олио и зелникът се слага да се пече в умерена фурна.

Готовият зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар