Сладко от горски ягоди

15/06/2009
от ВеселинаНовак
"Дори и с вързани очи ще разпознаете сладкото от горски ягоди по неговия уникален аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 918
  • Преглеждания за месеца942
  • Преглеждания за седмицата156
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ягоди – 1 кг
  • захар – 2 кг.
  • вода – 300 мл.
  • винена киселина – 2 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват внимателно и се измиват с вода, в която е разтворена винена киселина ( на 1 л. вода – 20 гр. киселина). Към измитите ягоди се прибавя захарта и водата и се вари, първоначално на слаб, а след това на силен огън до необходимата гъстота на сиропа. Пяната непрекъснато се обира.

Няколко минути преди свалянето от огъня се прибавя винената киселина. Свареното сладко се оставя да изстине и се налива в буркани.
подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Лучана Ветра
Лучана Ветра
22.06.2014 20:36
Благодаря , Аманда ! Имам чудесно сладко с ЦЕЛИ ягодки !
0
0
Amanda Sofia
Amanda Sofia
22.06.2013 18:44
Ако дивите ягоди се варят до сгъстяването на сиропа ще станат на пихтия. Ягодите се добавят СЛЕД като сиропа вече е готов, за да не стане пихтия в сироп и ягодите да останат цели.
ОТ години правя сладко от диви ягоди по рецепта на местните хора от Родопите. Водата не трябва да е толкова, а само 100-150гр.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв