Риба треска с хрупкава картофена коричка

15/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и без да се режат, се сваряват на среден огън 5 минути. Вадят се и се охлаждат.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Кората се смесва със зехтина и магданоза. Филето се слага в тава, намазана с мазнина, върху всяко филе се слага по една лъжица от сместа с лимоновата кора. Поръсва се с бял пипер и сол.

Картофите се настъргват на едро и върху всяко парче риба се слага от настърганите картофи. Отгоре се разпределя останалата смес с лимоновата кора. Пече се 20 минути на 220 градуса.

Броколите се разделят на съцветия и се пускат във вряща вода за 3 минути. Вадят се и се разпределят в четири чинии. Върху канапето от броколи се слага риба и се напръсква с лимонов сок. Сервира се веднага.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар