Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Котлети от сьомга с черен боб

Котлети от сьомга с черен боб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Котлети от сьомга с черен боб1 / 2
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 6 стека
  • чесън - 3 скилидки
  • морска сол - 2 ч.л.
  • джинджифил - 4 см корен
  • лайм - кора от 2 бр.
  • канела - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • кориандър - 10 г пресен
  • черен пипер
  • За салцата
  • черен боб - 110 г
  • домати - 350 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • кориандър - 10 г пресен
  • червен лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • лайм - сок от 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете добре сьомгата. Начукайте чесъна с морската сол, смесете с настъргания джинджифил, кората от лайм, канелата и кимиона, 1 с.л. зехтин и кориандъра, както и щипка черен пипер. Смесете всичко добре и намажете добре сьомгата.

Покрийте и оставете в хладилник за няколко часа. За да направите салцата, отцедете предварително накиснатия за 1 нощ в студена вода боб, залейте го с чиста вода и варете, докато бобът омекне.

Отцедете го, охладете и смесете с другите съставки за салцата. Загрейте грила, намажете го със зехтин и запечете сьомгата. Сервирайте веднага със салцата печената риба.

Неустоими котлети от сьомга с черен боб!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: