Италианско Калцоне

21/08/2015
Тома
отТомаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 651
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • за тесото
  • мая - 7 г суха
  • вода - 235 мл топла
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г обикновено, пресято
  • зехтин - 1 ч.л.
  • за плънката
  • рикота - 125 г
  • чедър - 170 г настъргано
  • колбас - 115 г пеперони, нарязан на кубчета
  • гъби - 35 г нарязани, пресни
  • босилек - 1 с.л. изсушен или пресен
  • яйца - 1 бр. разбито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта във водата и след като се активира, добавете солта и зехтина със 125 г брашно. Разбъркайте добре и след това добавете останалото брашно. Замесете тестото, като го прехвърлите върху набрашнен плот и месите поне 5 минути или докато стане еластично. Сложете го купа, намажете с малко зехтин и покрийте. Оставете да втаса за около 40 минути.

Докато чакате тестото да втаса, пригответе плънката. Смесете рикотата с настърганото сирене Чедър, нарязания салам Пеперони, нарязаните гъби и босилека. Разбъркайте и оставете в хладилника.

Разделете на 2 равни части и разточете всяка на блат върху набрашнена повърхност. Сложете в средата на всеки блат по 1/2 от плънката и прегънете, като завиете краищата, за да не излезе плънката при печене. Намажете пиците с разбитото яйце и сложете да се изпекат в подходяща тава в загряна на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

Поднесете пицата Калцоне веднага.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар