Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Тайландски рибени кюфтенца със сусамов сос

Тайландски рибени кюфтенца със сусамов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Тайландски рибени кюфтенца със сусамов сос1 / 2
01/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24 бр.

Необходими Продукти

  • риба - 450 г филе
  • лимонова трева - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 см корен
  • кориандър - 3 с.л.
  • лайм - кора от 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр.
  • кокосово мляко - 75 г на прах
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • За соса
  • сусам - 1 ч.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • лайм - 1 с.л. сок
  • рибен сос - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите кюфтенцата, смесете лимоновата трева, чесъна, джинджифила, кориандъра, кората от лайм, лютата чушка и червения пипер и ги пасирайте.

След това добавете филето и продължете да пасирате. Накрая добавете кокосовото мляко на прах, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Оформете 24 малки кюфтенца и ги охладете в хладилник. Междувременно направете соса. Запечете сусама в малък тиган за 1-2 минути и го смесете с другите съставки.

Оваляйте кюфтенцата в овкусено със сол и черен пипер брашно и ги изпържете в загрято олио. Сервирайте веднага със соса.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: