Стерилизирана имамбаялдъ

02/10/2010
"Дълго, след като и последните предни патладжани са изчезнали от сергиите, може да се наслаждавате на имамбаялдъ с тази рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 972
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • олио - 2 к.ч.
  • лук - 300 г
  • моркови - 400 г
  • целина - 100 г
  • чесън - 1 глава
  • домати - 250 г червени
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и се отцеждат.

В същата мазнина се изпържват наситненият лук, нарязаните моркови, целина и чесън. Накрая се добавят червените домати, нарязани на кубчета, заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист. На дъното на буркан (500 мл) се налива 30 мл олио.

Патладжаните се нареждат в буркани, като помежду им се слага от запържените зеленчуци. Прибавя се и наситнен магданоз.

Затварят се и се стерилизират за 1 час, след което се охлаждат 30 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
И аз правя по тази рецепта но без дафиновия лист и целината, не ми харесва аромата с тях.
1
0
гост
гост
19.10.2015 20:08
Брейййййй имамбаялдъта била тайландска хахаххаха
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв