Пестил от немско грозде

19/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 550 г
  • немско грозде - 1 кг твърдо, не съвсем узряло
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Немското грозде се слага в тенджера с няколко лъжици вода и се оставя да се задуши до омекване.

Пасира се и се претрива през сито. Вари се на бавен огън, така че половината да се изпари.

След това се добавя захарта при непрекъснато бъркане и се вари на слаб огън до сгъстяване, като се бърка през цялото време.

Готовият пестил се слага в напръскана с вода емайлирана тава и се оставя да изстине напълно.

Изстиналият пестил се реже на парченца и се поръсва с пудра захар. Съхранява се на сухо и хладно.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар