Руски квас от сини сливи

04/11/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бидонче се слагат сините сливи, които са били предварително измити. Заливат се с вода така, че да ги покрие напълно.

Добавя се маята, предварително размита с малко вода. Бидонът се затваря и се оставя на топло за 10 дни.

След това сливите се разбъркват добре така, че да се отделят костилките. Течността се прецежда през сито и се разрежда с 1 литър вода.

Добавя се захарта, разбърква се, разпределя се в бутилки и се оставя още 2 дни. След това е готов за консумация. Квасът се съхранява в хладилник.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар