Индийски йогурт с шафран

17/08/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голямо парче марля се слага в сито и се оставя върху тенджера. В марлята се слага йогуртът и се покрива с висящите краища на марлята. Оставя се за 30 минути на стайна температура.

Прясното мляко се смесва с шафрана. Кардамонът се стрива на прах в хаванче, добавя се захарта и мускатовото орехче.

В голяма купа се смесват йогуртът, шафранът с млякото и сместа със захарта. Разбърква се до еднородна смес и се разпределя в малки стъклени чаши. Поръсва се обилно със смлени лешници и се сервира.

подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар