Кисели краставички по руски

11/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф301
"Разкрита е тайната на вкусните кисели краставички по руски! Подробности в рецептата!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 343
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • краставици - корнишони, количество според буркана
  • хрян - листа
  • вишни - няколко листа
  • грозде - 1 шепа гроздови зърна + 1 шепа червено френско грозде
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе солен разтвор, като на 1 л вода се слага голяма препълнена супена лъжица сол.

Наредете краставичките в буркана, като редувате краставички, ред едро накълцани листа от хрян, ред краставички, ред листа от вишни. Между тях се слагат и гроздовите зърна. Най-отгоре добавете скилидките чесъни хубаво притиснете съдържанието в буркана. Залейте със соления разтвор.

Оставете краставичките на хладно 1 седмица. Така втасват и затова изпускат мехурчета въздух и променят цвета си. След седмица изцедете сока от буркана, кипнете го на котлона и още горещ го връщате в буркана. Затваряте и обръщате на обратно.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

кольо
кольо
03.11.2013 19:03
кой каза че е по руски,нещо бъркате
2
0
Мария
Мария
08.10.2012 00:01
За тази рецепта Лариса е права само водата завира със солта и се заливат краставичките,на мен една Рускиня ми каза на втория ден изваждам водата от краставичките и отново я кипвам ,затварям бурканите и обръщам.Пробвах я невероятно става.
2
0
В.Левунлиева
В.Левунлиева
29.08.2012 12:04
Става въпрос за кисели краставички /по руски/, а не стерилизирани - има огромна разлика!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв