Шоколадов пирог с касис

18/08/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • шоколад - 100 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 50 г
  • канела - на върха на ножа
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • касис - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта. Белтъците се разбиват на сняг.

Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня. В топлия шоколад се добавя омекналото масло. Разбърква се и се сваля от котлона.

Топлата смес се добавя в разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане. Една супена лъжица от брашното се оставя настрана, останалото се смесва с индийското орехче и канелата.

Брашното се добавя в шоколадовата смес. Разбърква се добре.

Касисът се измива, отцежда се и се смесва с останалото брашно. Добавя се към тестото и внимателно се разбърква. Накрая се добавят разбитите белтъци. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото и се пече 40 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар