Телешки дроб с мед

13/08/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешки дроб - 4 резена по 175 г
  • брашно
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. червен винен
  • бульон - 2 - 3 с.л. пилешки
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оквусете дроба със сол и черен пипер и леко го оваляйте в брашното.

Разтопете половината от маслото в тиган заедно с олиото и изпържете дроба по 1-2 минути от всяка страна.

Прехвърлете в чиния. В същия тиган сипете оцета, бульона и меда и кипнете за 1 минута, като непрекъснато разбърквате.

Прибавете оставащото масло и сервирайте дроба, полят с течността.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар