Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Бландсманже с праскови

Бландсманже с праскови

MarianeMariane
Джедай
202162276
Бландсманже с праскови1 / 2
17/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • яйца - 3бр. жълтък
  • праскови - 250 мл сок
  • вино - 350 мл бяло
  • захар - 2 с.л. ванилова
  • захар - 3 с.л. кристална
  • нишесте - 50 г царевично
  • праскови - 500 г пресни
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците на яйцата и ги разбийте на твърд сняг. Загрейте сока от праскови, смесен с бялото вино и двата вида захар.

Смесете брашното с 4 с.л. студена вода, след което бавно го добавете към соса на котлона. Кипнете и отстранете от котлона.

Смесете 2 с.л. от сместа с предварително разбитите яйца. Разбийте добре и добавете към леко охладената смес.

Обелете и нарежете прасковите на половинки и ги подредете в предварително намазнен съд. Залейте ги със сместа и охладете поне за 4 часа преди да поднесете.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: