Салата с пъдпъдъчи яйца и препечен хляб

25/11/2015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 133
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • франзела - ½ бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • салата айсберг - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • за дресинга
  • горчица 2 ч. л.
  • портокали 1 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се слага във фризера за 10 минути. Пъдпъдъчите и кокошите яйца се сваряват, охлаждат се и се обелват.

Франзелата се накъсва на малки парченца.

Чесънът се нарязва на ситно и се залива с половината от зехтина.

Загрява се на бавен огън и чесънът се запържва до златисто. В чесновия зехтин се топват парченцата хляб и се пекат 10 минути на 180 градуса.

Приготвя се дресинг, като портокалът се изцежда и и сокът се смесва с останалия зехтин. Добавя се горчицата и солта и сместа се разбива.

Салатата се накъсва на едро, разпределя се в чинии и отгоре се слагат разрязаните на половинки пъдпъдъчи яйца и се разпределят парченцата хляб.

Във всяка чиния се слага по едно кокоше яйце и се залива с дресинга. Сиренето се вади от фризера, натрошава се и с него се поръсва салатата. Сервира се веднага.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар