Салата с пъдпъдъчи яйца и препечен хляб

25/11/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се слага във фризера за 10 минути. Пъдпъдъчите и кокошите яйца се сваряват, охлаждат се и се обелват.

Франзелата се накъсва на малки парченца.

Чесънът се нарязва на ситно и се залива с половината от зехтина.

Загрява се на бавен огън и чесънът се запържва до златисто. В чесновия зехтин се топват парченцата хляб и се пекат 10 минути на 180 градуса.

Приготвя се дресинг, като портокалът се изцежда и и сокът се смесва с останалия зехтин. Добавя се горчицата и солта и сместа се разбива.

Салатата се накъсва на едро, разпределя се в чинии и отгоре се слагат разрязаните на половинки пъдпъдъчи яйца и се разпределят парченцата хляб.

Във всяка чиния се слага по едно кокоше яйце и се залива с дресинга. Сиренето се вади от фризера, натрошава се и с него се поръсва салатата. Сервира се веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар