Мраморно семифредо

26/09/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 250 г
  • желатин - 6 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 40 мл
  • сметана - 50 г
  • кашу - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 70 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • бадемов ликьор - 2 с.л.
  • кайсии - 400 г

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в студената вода за 40 минути и се разтваря на водна баня. Кашуто се запържва на сух тиган за 4 минути при непрекъснато разбъркване. Охлажда се и се нарязва на едро.

Кайсиите се разделят на половинки, костилките се махат. Плодовете се пасират заедно с половината от пудрата захар и лимоновия сок. Добавя се желатинът и сместа се разбърква добре. Оставя се да изстине.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват със захарта, загряват се на водна баня и се разбиват 5 минути до пълното разтваряне на захарта. Сваля се от котлона и се охлажда.

Сметаната се разбива с останалата пудра захар. Маскарпонето се смесва с яйчения крем и ликьора, добавя се сметаната и всичко се разбива до появата на мехурчета.

Белтъците се разбиват на сняг, добавя се ванилията и се добавят към сместа с маскарпонето. Добавя се една трета от кашуто. Разбърква се и се добавя кайсиевото желе.

На дъното на форма се слагат една трета от кашуто, отгоре се излива кремът с маскарпоне, поръсва се с останалото кашу, покрива се с прозрачно домакинско фолио и се оставя във фризера за 4 часа. Преди да се сервира, се оставя за половин час да омекне леко.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар