Миди с гъби и винен сос

30/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф301
"Опияняващ аромат и изтънчен вкус - така можем да го опишем най-точно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 163
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги сложете да се варят с лука и черния пипер, докато се отворят. Нарежете гъбите на малки парченца и ги задушете до омекване с 1-2 супени лъжици масло.

Извадете мидите от черупките, а отделно запържете брашното с 2-3 супени лъжици масло.

Добавете сметаната и при нужда малко вода от бульона на мидите, за да се получи приятен сос. Прибавете виното, малко черен пипер и лимон, нарязан на резенчета. Когато сосът заври, сложете мидите заедно със задушените гъби.

Ястието ври на тих огън 10-15 минути, след което се поднася.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар