Вегетариански пролетни рулца

08/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Не сме сигурни как тези пролетни рулца ще се отразят на фигурата, но ги похапваме с удоволствие!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 382
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • оризови кори - 18 броя квадратни със страна 10 см ( могат да се заменят с кори за баница)
  • зеле - 200 г
  • моркови - 2 броя
  • червени чушки - 1 брой + 1 зелена
  • лук - 1 глава
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1 кафяна лъжичка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете мазнина в тиган и запържете наситнения лук. След това добавете нарязаните на дребно чушки, настърганото зеле и моркови. Задушавайте зеленчуците до омекване. Преди да оттеглите от котлона ги овкусете със соев сос, малко черен пипер, сол и къри.

С тази плънка напълнете 2 кори, прехвърлете долния ръб върху пълнежа и подпъхнете краищата. Завивайте рулцата до изчерпване на продуктите.

Отново загрейте мазнина и изпържете рулцата до кафеникав загар.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

maria
maria
25.07.2015 19:26
Много вкусни станаха!
0
0
Dido
Dido
05.10.2014 19:42
Лумпия се нарича ястието и не произлиза от Китайската кухня, а Филипинската.
0
0
АЛБЕНА
АЛБЕНА
06.06.2014 07:39
Китайските пролетни рулца не се правят с кори - нито за баница, нито оризови! Правят се с друго, а това с корите е побългарено! Затова не заблуждавайте народа, а им сменете името на Български пролетни рулца!
0
2
Дани
Дани
09.08.2014 15:39
Вегитариански прролетни рулца
1
0
Дани
Дани
09.08.2014 15:38
Там и не пише китайски а пролетни...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв