Конфитюр от дюли с вино

03/02/2012
Стефи
отСтефиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 385
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли – 1. 5 кг.
  • захар – 300 гр.
  • вино – 750 мл.
  • карамфил – 6 зрънца
  • канела – 1 ч. л.
  • кардамон – 6 зрънца
  • анасон – 3 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, почистваме и нарязваме дюлите на резенчета.

Слагаме виното, захарта и всички подправки в тава и ги оставяме да врат на тих огън. След 5 мин. прибавяме резенчетата и варим още 30 мин.

Изваждаме дюлите с решетъчна лъжица и ги разпределяме в бурканчета. Заливаме ги със сиропа, след като сме го прецедили.

Затваряме бурканчетата веднага.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

дани
дани
20.10.2013 20:50
виното бяло или червено
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв