Френско императорско сладко с вишни

25/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции35
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се почистват от костилките, лимоните се изстискват, кората се нарязва на ситни кубчета. В тенджера се слагат вишните, отгоре се поливат с лимоновия сок и се оставят.

Филираните бадеми се смесват с парченцата лимонова кора, заливат с вода така, че да ги покрива на един пръст и се варят на среден огън около 40 минути до пълното омекване на кората.

Към вишните се добавя ябълковият сок и лешниците. Сместа се кипва, похлупва се с капак и се вари на бавен огън 30 минути. Отварата от бадемите и лимоновата кора и се прецежда през ситно сито и тази течност се излива в тенджерата с вишните.

Разбърква се и се вари 5 минути. Добавя се захарта и се разбърква, докато напълно се разтвори. Вари се още 15 минути на бавен огън. Добавя се конякът и се вари още 5 минути, като се маха пяната. Сладкото се разпределя в сухи чисти буркани, които веднага се затварят.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар