Печен артишок с лимонов дип

20/07/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587742
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сипете лимоновия сок в купа със студена вода. Нарежете артишока и го накиснете за кратко във водата.

Отцедете и сложете в тава заедно с чесъна. Прибавете половината олио, разбъркайте и поръсете с морска сол. Запечете за 40 минути.

Междувременно направете дипа. Настържете кората от лимона и я сложете в тенджерка с малко вода. Кипнете и задушете с 5 минути. Отцедете кората и я охладете.

Сложете артишока в чиния за сервиране. Обелете скилидките чесън и ги отцедете. Пюрирайте ги и смесете с лимоновата кора. Отцедете сока от лимон и смесете с чесновата смес. Украсете с магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар