Тюрлюгювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Тюрлюгювеч1 / 2
29/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6
"Опитайте това емблематично ястие и вече никога няма да ползвате името Тюрлюгювеч напразно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • домати - 100 г
  • чушки - 100 г зелени
  • патладжани - 200 г
  • зелен фасул - 500 г
  • картофи - 500 г
  • ориз - 75 г
  • лук - 1/2 връзка пресен
  • магдазноз
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете поотделно зеления фасул и месото. Направете запръжка от лука, чушките, доматите, патладжаните (нарязани на ситно), добавете червен пипер на вкус, обелените и нарязани на кубчета картофи, зеления боб и месото.

Сипете вода така, че да се покрият продуктите. Когато картофите поомекнат, сложете ориза и при нужда долейте вода. Добавете по 1 чаена лъжичка магданоз, джоджен и чубрица, изчакайте оризът да омекне и махнете от огъна.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: