Гратин с праз и кимион

17/07/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязания праз в дълбока тенджера, добавете бульона, виното, кимона и солта.

Кипнете и задушете за 5-7 минути. Извадете праза и го прехвърлете в в тава. Варете течността докато се редуцира наполовина, след което сипете млякото, така че да стане 350 мл течност.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и запържете брашното за 1-2 минути. Добавете бульона и млякото, разбъркайте.

Задушете за 5-6 минути и сипете върху праза. Смесете галетата, настъргания морков, магданоза, кашкавала и нарязаните бадеми, сипете върху праза и запечете за 20-25 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар