Сладко-кисело свинско

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Сладко-кисело свинско1 / 2
08/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 350 г
  • олио - 1 ч.л.
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • люти чушки - 1 бр.
  • подправки - 1 ч.л. китайска смес 5 подправки
  • оцет - 1 ч.л. шери
  • соев сос - 1 с.л.
  • ананас - 225 г от консерва
  • бульон - 175 мл пилешки
  • царевично брашно - 1 ч.л.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • царевица - 115 г бейби
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Нарежете месото на резени с дебелина 1 см. Намажете ги с олиото и ги запържете за по 2 минути от всяка страна.

Пасирайте заедно джинджифила, лютата чушка, китайска смес подправки, оцета и соевия сос.

Отцедете ананаса от консервата, като запазите сока. Сипете към бульона сока, докато получите 300 мл течност. Добавете подправките и залейте свинското. Кипнете.

Смесете царевичното брашно с 1 с.л. студена вода и сипете при месото. Добавете зеленчуците и овкусете със сол и черен пипер.

Сложете капак и пъхнете във фурната за 30 минути. Добавете ананаса и гответе още 5 минути, поръсете с магданоз и сервирайте със сварен ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: