Чушки, пълнени с боб и ориз

09/08/2015
Гергана Москова
отГергана МосковаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • чушки - 300 г сухи или същия брой пресни
  • боб - 500 г
  • ориз - 250 г
  • праз - 2 стръка или 4 глави кромид
  • олио - 300 мл
  • чубрица - 10 г
  • червен пипер - 10 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително боба и го отцедете. Задушете измития ориз в половин литър вода с малко олио и сол. След като набъбне и абсорбира водата, снемете от котлона и оставете да изстине за около 15 минути.

Накиснете сухите чушки предварително във вода за 4-5 часа.

Запържете в олиото нарязани лук и поръсете с червения пипер и чубрицата. Смесете сварения боб, задушения ориз и лука.

Напълнете чушките с плънката, като по желание може да използвате и пресни чушки. Подреждайте ги в тава, отгоре залейте с олио и малко гореща вода. Сложете ги да се изпекат до готовност в умерена фурна на 150-180 градуса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар