Гречевая каша

02/11/2015
от МашаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете гречката на сух тиган на среден огън, като бъркате непрекъснато. След 15-20 минути долейте с гореща вода, посолете и добавете маслото.

Варете така 5-10 минути, като през това време разбъркайте няколко пъти. Когато разпукалите се вече зрънца на елдата започната да поемат течността, свалете от котлона съда и сложете капак.

Оставете да престои така за около 15-20 минути, за да се заварят зрънцата.

Кипнете млякото и натрошете сиренето и изварата. Залейте всяка порция от кашата с 150-200 мл мляко, а отгоре добавете на вкус от сиренето с изварата.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар