Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рулца»Рибени рулца с гроздов сос

Рибени рулца с гроздов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Рибени рулца с гроздов сос1 / 2
24/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 700 - 900 г филе
  • грозде - 75 г
  • масло - 10 г
  • естрагон
  • бяло вино - 175 мл сухо или вермут
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете гроздето. За тази цел загрейте вода, поставете зърната в купа и ги залейте с горещата вода. Оставете ги да престоят 45 секунди и след това ги прицедете. По този начин много лесно се отделя люспята. Срежете зърната на половина и махнете семките.

Върнете ги в купата и ги оставете в хладилника да изстинат. Когато сте готови да започнете да готвите, първо загрейте чиниите, в които ще сервирате, и си пригответе фолиото.

Подсушете филетата и ги разделете на половина по дължина. Пригответе 8 парчета. Подправете със сол и черен пипер. Навийте всяко едно филе възможно най-стегнато. Сложете маслото в тигана и наредете рулцата. Напръскайте с естрагон, добавете вермут или сухо бяло вино.

Намалете котлона. Покрийте тигана и задушете филетата за 3-4 мин. Докато се задушават, пуснете скарата на най-високата степен. Поставете рулцата за 3-4 мин., докато не получат златисто-кафява коричка.

Сервирайте всяка порция в топлите чинии, декорирайте с парчетата грозде и залейте с останалия сос от тигана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: