Телешко по бургундски
05/10/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Уникално вкусно телешко, с което ще впечатлите и най-взискателните си гости!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- телешко месо - 1.5 кг от бут
- масло - 1/2 пакетче
- олио - 4 с.л.
- брашно - 2 с.л.
- бекон - 100 г
- чесън - 2 скилидки
- арпаджик - 12 броя
- сол
- черен пипер
- лук - 1 глава
- моркови - 1 бр.
- мащерка
- магданоз
- дафинов лист - 1 бр.
- червено вино - 750 мл.
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
От виното, 2 с.л. олио, ситно нарязания лук, моркова, подправките, сол и пипер на вкус се прави марината. Накисва се нарязаното на хапки телешко месо и се оставя така за 1 нощ.
На следващия ден месото се отцежда и се пържи в маслото и олиото до златисто.
Запърженото телешко се отцежда, посипва се с брашно, разбърква се и към него се прибавят целите скилидки чесън, прецедената марината, нарязания на кубчета бекон и подправките от маринатата. Всичко ври под капак на бавен огън около 2 часа.
Почистете арпаджика и го задушете в останалата от пърженето мазнина. Добавете го към месото 15 минути преди да го свалите от огъня.подобни рецепти тук
На следващия ден месото се отцежда и се пържи в маслото и олиото до златисто.
Запърженото телешко се отцежда, посипва се с брашно, разбърква се и към него се прибавят целите скилидки чесън, прецедената марината, нарязания на кубчета бекон и подправките от маринатата. Всичко ври под капак на бавен огън около 2 часа.
Почистете арпаджика и го задушете в останалата от пърженето мазнина. Добавете го към месото 15 минути преди да го свалите от огъня.подобни рецепти тук