Телешко по бургундски

05/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Уникално вкусно телешко, с което ще впечатлите и най-взискателните си гости!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 486
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 1.5 кг от бут
  • масло – 1/2 пакетче
  • олио – 4 с.л.
  • брашно – 2 с.л.
  • бекон – 100 г
  • чесън – 2 скилидки
  • арпаджик – 12 броя
  • сол
  • черен пипер
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • мащерка
  • магданоз
  • дафинов лист – 1 бр.
  • червено вино – 750 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От виното, 2 с.л. олио, ситно нарязания лук, моркова, подправките, сол и пипер на вкус се прави марината. Накисва се нарязаното на хапки телешко месо и се оставя така за 1 нощ.

На следващия ден месото се отцежда и се пържи в маслото и олиото до златисто.

Запърженото телешко се отцежда, посипва се с брашно, разбърква се и към него се прибавят целите скилидки чесън, прецедената марината, нарязания на кубчета бекон и подправките от маринатата. Всичко ври под капак на бавен огън около 2 часа.

Почистете арпаджика и го задушете в останалата от пърженето мазнина. Добавете го към месото 15 минути преди да го свалите от огъня.подобни рецепти тук
5 6
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар