Джинджифилова супа с пащърнак и целина

24/07/2015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 30 мл
  • целина - 225 г
  • джинджифил - 25 г корен
  • пащърнак - 675 г
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • бульон - 1.2 л зеленчуков
  • черен пипер
  • сметана
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и добавете почистените и нарязани джинджифил и целина.

Задушете за 2-3 минути и прибавете нарязания пащърнак. Задушете за още 7-8 минути и сипете виното и бульона.

Кипнете, намалете котлона и варете 20-30 минути.

Пасирайте супата, овкусете със сол и черен пипер и сервирайте със сметана и червен пипер.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар