Креолски шишчета със скариди и кайсии

27/07/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кокосови стърготини - 50 г
  • кайсии - 24 бр.
  • копър - 4 с.л. нарязан
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • ром - 2 с.л.
  • скариди - 36 бр. сварени
  • кокосово мляко - 400 мл от консерва
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се разрязват на две, костилките се махат. Кайсиите и скаридите се слагат в дълбока купа и се заливат с кокосовото мляко. Добавя се копърът, солта и джинджифилът. Оставя се за 3 часа.

Скаридите и кайсиите се вадят от маринатата и се отцеждат. Маринатата се загрява на слаб огън и се вари 4 минути. Сваля се от котлона, добавят се кокосовите стърготини и ромът.

На шишчета, намазани с олио, се нанизват, като се редуват, по 3 скариди и по 4 половинки кайсии. Пекат се на скара по 3 минути от всяка страна. Сервират се със соса.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар