Супа с грис и доматени галушки

18/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 400 мл гореща вода разтворете зеленчуковия бульон, добавете гриса и го сварете. Сместта се сваля от котлона и се добавя жълтък. Разбърква се добре и се прибавя и разбитият на пяна белтък, след което олио и нарязаният магданоз.

Към получената гъста смес се добавя малко гореща вода и се пасира. Ястието се овкусява със сол и се връща на котлона, като регулярно се бърка. Трябва да ври около 10 минути.

Пригответе калушките, като към настъргания домат и нарязания на дребно магданоз добавите малко от водата и пасирайте добре.

Добавя се и останалата вода, сол, олио и получената смес се слага да заври. Към нея се добавят вторите 5 лъжици грис и сместта ври до сваряването му. Галушките се оформят с помощта на лъжички.

Супата се поднася заедно с няколко галушки.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар