Супа с грис и доматени галушки

18/10/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • грис - 5 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • яйца - 1 брой
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • домати - 1 обелен и настърган, за галушките
  • грис - 5 с.л., за галушките
  • магданоз
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол

Приготвяне

В 400 мл гореща вода разтворете зеленчуковия бульон, добавете гриса и го сварете. Сместта се сваля от котлона и се добавя жълтък. Разбърква се добре и се прибавя и разбитият на пяна белтък, след което олио и нарязаният магданоз.

Към получената гъста смес се добавя малко гореща вода и се пасира. Ястието се овкусява със сол и се връща на котлона, като регулярно се бърка. Трябва да ври около 10 минути.

Пригответе калушките, като към настъргания домат и нарязания на дребно магданоз добавите малко от водата и пасирайте добре.

Добавя се и останалата вода, сол, олио и получената смес се слага да заври. Към нея се добавят вторите 5 лъжици грис и сместта ври до сваряването му. Галушките се оформят с помощта на лъжички.

Супата се поднася заедно с няколко галушки. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии