Ягодов сабайон

06/07/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина във водата и оставете. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците с марсалата и 3 с.л. захар.

Сварете ги на водна баня за 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате. Смесете с желатина. Оставете 50 г ягоди, а другите нарежете и смесете с 1 с.л. захар. Направете пюре и го охладете.

Когато жълтъченият крем се охлади, разбийте белтъците до получаване на твърд сняг и ги прибавете към жълтъците.

Смесете с ягодовото пюре. Разпределете в 4 чаши охладете за поне 4 часа и сервирайте с резени ягоди.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар