Пай с пуешко месо

01/07/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Пълнеж
  • пуешко месо - 350 г
  • свинско месо - 125 кайма
  • шунка - 125 г нарязана
  • лук - 1 глава
  • гъби - 60 г
  • магданоз - 1 с.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • орехи - 6 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • желатин - 1 ч.л. на прах
  • бульон - 150 мл пилешки
  • черен пипер
  • Тесто
  • брашно - 350 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 90 г
  • вода - 6 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите пълнежа, смесете всички нарязаните продукти заедно с подправките. За да направите пълнежа, пресейте брашното със сол в купа.

Загрейте маслото с водата и млякото, кипнете и прибавете към брашното. Замесете меко тесто. Разточете го и сложете във форма за пай. Сложете пълнежа и покрийте с оставащата част от тестото.

Намажете с разбитото яйце и печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, намалете на 180 градуса, намажете пак с яйце и печете още около 1 час.

Разтворете желатина в бульона, кипнете и овкусете със сол и черен пипер. Оставете пая да се охлади и го залейте с бульона. Оставете да се охлади за една нощ.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар