Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата Вероника

Салата Вероника

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Салата Вероника1 / 2
29/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • мента - 2 с.л.
  • целина - 4 стръка
  • грозде - 175 г тъмно+ 125 бяло
  • масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • цикория - 1 глава
  • яйца - 2 бр. сварени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на резени, загрейет зехтина и олиото в тиган и запържете месото заедно с чесъна. Добавете лука и продължете да пържите.

Прибавете ментата и черен пипер, извадете месото и го сложете в купа. Нарежете целината и я прибавете към месото. Нарежете гроздето на половинки и прибавете към салатата.

Разтопете маслото и запържете брашното с кърито за 1-2 минути. Прибавете виното и млякото, кипнете и намалете огъня. Овкусете със сол и черен пипер, прибавете сметаната и оставете да се охлади.

Добавете майонезата и залейте салата. Нарежете цикорията, наредете я в чинии и разпределете салатата. Украсете с резени яйце и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: