Торта Павлова с кайсии

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727637
Торта Павлова с кайсии1 / 2
28/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сметана - 600 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • кайсии - 400 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • захар - 300 г
  • яйца - 5 бр. белтъци
  • лешници - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нишестето се смесва с оцета. Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се добавя захарта. Добавя се нишестето с оцета и внимателно се разбърква.

В тава, постлана с хартия за печене, се слагат белтъците, като се оформя красива купчина с диаметър 25 сантиметра. С долната страна на лъжица се оформят красиви вълни.

Поръсват се с половината лешници и блатът се пече 1 час на 140 градуса. Фурната се изключва, вратичката се отваря и блатът се оставя да изстине напълно във фурната.

Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Една трета от плодовете се пасират и се смесват с пудрата захар. Добавя се сметаната и се разбърква внимателно.

Останалите кайсии се нарязват на резенчета. Блатът се слага в голяма чиния, отгоре се слага кайсиевата сметана и се украсява с резени кайсии и с останалите лешници.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: