Кюфтенца от нахут
28/09/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Дали ще им казваме кюфтенца от нахут или фалафели не е важно, важното е, че са невероятво вкусни "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- нахут - 2 ч.ч.
- лук - 2 глави
- чесън - 3 големи скилидки
- олио - 200 мл
- магданоз - 1 връзка
- кимион - 2 1/4 ч.л. млян
- кориандър - млян, на вкус
- сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
- черен пипер - 1/4 ч.л.
- сол - 1/2 ч.л.
- кисело мляко - 1 ч.ч.
- тахан - 2 ч.л.
- лимонов сок - 2 ч.л.
Начин на приготвяне
12 часа преди да започнете да готвите ястието, накиснете нахута. Нахутът и останалите подправки се смесват и изсипват в блендер.
Блендирайте, докато се получи хомогенна смес, след което я оставете да престои 30 мин. От сместа се оформят плоски обли кюфтенца с големината на орех.
Оформените кюфтенца престояват около 15 минути. Изпържете кюфтенцата до златисто и след като ги извадите, ги отцедете върху салфетка.
За да приготвите соса смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион. Отново използвайте блендер, за да пасирате тези съставки. Сосът се оставя за час в камера, за да стегне.
Кюфтенцата се сервират със соса.подобни рецепти тук
Блендирайте, докато се получи хомогенна смес, след което я оставете да престои 30 мин. От сместа се оформят плоски обли кюфтенца с големината на орех.
Оформените кюфтенца престояват около 15 минути. Изпържете кюфтенцата до златисто и след като ги извадите, ги отцедете върху салфетка.
За да приготвите соса смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион. Отново използвайте блендер, за да пасирате тези съставки. Сосът се оставя за час в камера, за да стегне.
Кюфтенцата се сервират със соса.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (6)

Тахана се слага в соса, не е за фалафелите :)))
0
0

дали вместо тахан не може да добавиш царевично брашно или обикновено?
0
0

Аз не добавих тахан и се разпаднаха :(
0
0