Кюфтенца от нахут

28/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Дали ще им казваме кюфтенца от нахут или фалафели не е важно, важното е, че са невероятво вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 263
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 големи скилидки
  • олио - 200 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • кимион - 2 1/4 ч.л. млян
  • кориандър - млян, на вкус
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • тахан - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

12 часа преди да започнете да готвите ястието, накиснете нахута. Нахутът и останалите подправки се смесват и изсипват в блендер.

Блендирайте, докато се получи хомогенна смес, след което я оставете да престои 30 мин. От сместа се оформят плоски обли кюфтенца с големината на орех.

Оформените кюфтенца престояват около 15 минути. Изпържете кюфтенцата до златисто и след като ги извадите, ги отцедете върху салфетка.

За да приготвите соса смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион. Отново използвайте блендер, за да пасирате тези съставки. Сосът се оставя за час в камера, за да стегне.

Кюфтенцата се сервират със соса.подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Галка
Галка
20.04.2013 12:52
Тахана се слага в соса, не е за фалафелите :)))
0
0
миро
миро
18.03.2012 18:34
дали вместо тахан не може да добавиш царевично брашно или обикновено?
0
0
Мери
Мери
18.03.2012 16:48
Аз не добавих тахан и се разпаднаха :(
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв