Салата с рачешко месо

23/07/2015
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лимонов сок - от 2 бр.
  • авокадо - 2 бр.
  • артишок - 4 бр. сърцевина
  • маруля - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • раци - 350 г месо
  • Сос
  • жълтъци - 1 бр.
  • горчица - 2 ч.л. Дижонска
  • олио - 150 мл
  • сметана - 4 с.л.
  • ром - 3 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете авокадото и ги поръсете с лимоновия сок, за да не потъмняват, след което ги сложете в хладилник.

Сърцевините артишок също се поръсват с лимонов сок и се оставят да се охладят. Направете соса, като разбъркате жълтъка с горчицата.

Добавете постепенно олиото, като не спрете да разбивате. Накрая добавете сметаната, рома, магданоза, солта и пипера.

Разпредете листа маруля в 6 чинии за сервиране. Отгоре разпределете авокадото, артишока и целината. Добавете рачешкото месо и сервирайте със соса.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар