Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладък маседуан с праскови

Сладък маседуан с праскови

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44827649
Сладък маседуан с праскови1 / 2
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • праскови - 1 кг
  • лимони - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 3 стръка
  • сладко от праскови - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на единия лимон се настъргва. Три от лимоните се изстискват, четвъртият се реже на тънки резени, без да се бели. Лимоновата кора се смесва със захарта, дафиновия лист и мащерката в тенджера заедно с един литър вода.

Добавя се лимоновият сок и всичко се разбърква. Прасковите се измиват, разрязват се на половинки, костилките се отстраняват. Половинките праскови се пускат в тенджерата. Сместа се кипва и се разбърква, докато се разтвори захарта.

След това се похлупва с капак и се вари 10 минути на среден огън до омекването на прасковите. Плодовете се вадят с решетъчна лъжица. Сместа в тенджерата се кипва отново и се вари на бавен огън без капак 15 минути.

Добавя се сладкото от праскови и всичко се разбърква. Горещият сироп се излива върху прасковите. Оставя се да се охлади и се премества в хладилника за 4 часа, като на всеки един час прасковите се обръщат. Дафиновият лист се маха и прасковите се сервират, като се украсяват с резени лимон.

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: