Щрудел с бисквити и орехи

28/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Най-вкусните рецепти за щрудел от цял свят са събрани при нас - опитайте и ще се уверите сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 943
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет
  • мазнина - 3 с.л. маргарин течен
  • ябълки - 1/2 кг обелени и настъргани
  • бисквити - 1 пакет натрошени
  • орехи - 1 ч.ч. счукани ядки
  • захар - 150 г
  • канела - 1 пакетче на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Ситно натрошените бисквити, ореховите ядки, канелата и захарта се смесват в голяма купа. Към тях се добавят настърганите ябълки и всичко се разбърква добре.

Вземете една кора и я намажете с маргарин до средата, след което я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете кората и отгоре, след което разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес.

Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия тава за печене. Процедурата се повтаря с останалите кори.

Щруделът се пече около 20-25 минути до златист цвят. Поднася се поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар