Щрудел с бисквити и орехи
28/09/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Най-вкусните рецепти за щрудел от цял свят са събрани при нас - опитайте и ще се уверите сами "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- кори - 1 пакет
- мазнина - 3 с.л. маргарин течен
- ябълки - 1/2 кг обелени и настъргани
- бисквити - 1 пакет натрошени
- орехи - 1 ч.ч. счукани ядки
- захар - 150 г
- канела - 1 пакетче на прах
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Ситно натрошените бисквити, ореховите ядки, канелата и захарта се смесват в голяма купа. Към тях се добавят настърганите ябълки и всичко се разбърква добре.
Вземете една кора и я намажете с маргарин до средата, след което я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете кората и отгоре, след което разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес.
Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия тава за печене. Процедурата се повтаря с останалите кори.
Щруделът се пече около 20-25 минути до златист цвят. Поднася се поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.подобни рецепти тук
Вземете една кора и я намажете с маргарин до средата, след което я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете кората и отгоре, след което разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес.
Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия тава за печене. Процедурата се повтаря с останалите кори.
Щруделът се пече около 20-25 минути до златист цвят. Поднася се поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.подобни рецепти тук