Омлет с пресни картофки по селски

21/06/2015
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи - 750г пресни
  • зелен фасул - 300 г замразен
  • сланина - 150 г сланина
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 10 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете за 4-5 минути във вряла подсолена вода. Отцедете ги и ги оставете да се охладят.

Бланширайте зеления фасул, а сланината нарежете на кубчета и запържете в загрятото олио.

Когато отдели достатъчно мазнина добавете ситно нарязаните лук и чесън, а след няколко минути и фасула с картофите. Запържете за 4-5 минути, след което объркайте добре и прехвърлете в тавичка.

Залейте с разбитите яйца и мляко, които сте разбъркали и печете около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар