Пилешка супа с гъби

28/10/2012
Таня
отТаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 850
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - гърди - 300 гр. почистени от кожата
  • зехтин - 2 ч. л.
  • чесън - 3 скилидки счукани
  • бульон - 1 кубче или 800 гр. пилешки
  • гъби - 2 ч. ч. нарязани на филийки
  • вода - 2 ч. ч.
  • моркови - 2 бр. нарязани на пръчици
  • тортелини - 2 ч.ч. с пълнеж от сирене
  • тарагон - 1 ч. л.
  • сметана - 150 мл готварска, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете пилето и чесъна в зехтина за 5 минути, докато месото си промени цвета. Добавете бульона, гъбите, водата и морковите.

Оставете сместа да заври. Покрийте с капак за около 2-3 минути. Добавете тортелините и продължете да варите без капак 5 - 6 минути, до омекването им.

Ако решите да добавите сметана, долейте я бавно, разбъркайте и снемете супата от котлона.

Вместо с тортелини, може да поднесете супата с крутони, които обаче поръсвате при поднасянето.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар