Кекс с прясно мляко и ром

08/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Ех, никак няма да откажем едно парче от този вкусен кекс с прясно мляко и ром!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 319
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с част от захарта и олиото. Постепенно се добавя прясното мляко и се разбърква с миксер добре. Пресява се брашното с бакпулвера и постепенно, при непрекъснато бъркане се добавя към сместа.

Сипват се ванилията и рома, както и смлените орехи. Най-накрая се прибавят и разбитите с останалата захар белтъци. Сместа се бърка внимателно с шпатула, за да не спадне, след което се изсипва в намазнена кексова форма.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Проверява се дали е опечен с клечка за зъби, по-която не полепват трохички. При нужда се покрива с фолио, за да не прегори отгоре и да се изпече отвътре.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

АЛБАЗАР
АЛБАЗАР
26.02.2013 20:29
Напрвихме го с дъщерята: Аромат от ром вместо алкохола,има ги вмагазина и сложихме малко стафиди околу 50 грама.Стана страхотен кекс.Изядохме го почети веднага.Пробвайте го няма да збъркате...
0
0
яМм
яМм
25.09.2011 15:28
Изглежда вкусно, непременно ще се пробва.
0
0
афродита
афродита
09.04.2011 09:11
Благодаря за страхотната рецепта. Кексът е невероятен. Трябва и вие да опитате. Много е вкусен. Благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв