Китайски сладко-кисел сос

27/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Πoчитaтeлитe нa ĸитaйcĸия cлaдĸo-ĸиceл coc знaят ĸoлĸo вaжнa пoдпpaвĸa e тoй, зa дa пpидoбиe едно яcтиe зaвъpшeн вид във вĸycoвo oтнoшeниe. Πoдxoдящ e зa гapниpaнe нa вcяĸaĸви мeca, ocoбeнo пaниpaни, яcтия c opиз, cпaгeти, дopи и pибa"
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110 769
  • Преглеждания за месеца707
  • Преглеждания за седмицата121
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • оцет - 200 мл винен
  • захар - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • кетчуп - 100 г
  • нишесте - обикновено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган на котлон и излейте оцета, след което прибавете захарта. Бъркайте, докато захарта се разтвори. След това прибавете солта и кетчупа при непрекъснато бъркане.

Най-накрая добавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато заври.

Така приготвеният сладко-кисел сос е подходящ за различни меса и панирани ястия.

подобни рецепти тук
5 17
4 6
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Юлия Начева
Юлия Начева
25.10.2016 13:27
Подходящото нишесте е царевично , пшеничното е добро само за сладки кремове и пудинги .
0
0
никнай
никнай
26.02.2016 21:44
Няма такованещо като "нишесте - обикновено". Има царевично, оризово и картофено ( това са най-разпространените и използваните).
В китайската кухня за очудване се използва картофеното.

След като си "Мастър Шеф" трябва да го знаеш и да даваш точната информация на обикновеният потребител - недопустимое да забравиш да дадеш данни за грамаж.
Ако незнаеш колко е грамажа можеш спокойно да напишеш " добавете разтвореното нишесте до получаване на желаната от вас гъстота".
6
1
косьо
косьо
29.01.2016 14:08
test - просто проверявам дали е вярно, че ако имам дори един знак на латиница, коментарът ми няма да бъде публикуван.
2
0
косьо
косьо
29.01.2016 14:09
ми не е вярно за сведение на Ванеса Мял по-долу.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв