Сушени кайсии

11/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Ако сте любители на сушените плодове, не пропускайте да си приготвите сушени кайсии - най-вкусната и полезна закуска!"
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 674
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайсии - желано количество за сушене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кайсиите, разделете ги на 2 и махнете костилките. Подредете ги по големина върху дървени сита или металически мрежи от неокисляем материал. Оставете кайсиите на пряка слънчева светлина да се сушат от 1 до 3 дена.

Като се изсушат, плодовете се преглеждат добре, негодните се изхвърлят, а годните се съхраняват в торбички или кутии, на проветриво място.

Хубавите, светли и сочни сушени кайсии, които се продават, се обработват със сяра, за да изглеждат така свежи, както и с цел да се предпазят от вредните микроорганизми. Обработените по този начин плодове при някои хора може да предизвикат главоболие.

В домашни условия сушените кайсии се получават кафеникави.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар