Картофи с копър и чесън

27/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 900
  • Преглеждания за месеца3030
  • Преглеждания за седмицата254
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона.подобни рецепти тук
5 8
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 06:56
не са ли се много размекнали за 20минути- на колко градуса?
1
1
Десислава Георгиева
Десислава Георгиева
16.05.2014 19:08
страхотна рецепта!Браво
4
0
мама
мама
15.12.2010 13:46
По този начин не съм ги правила. Варила съм ги, след което се нарязват на кубчета /като за картофена салата/ и се овкусяват - сол, чесъна, копъра, маслото, захлупват се с капака и се раздрусват много хубаво. Казват се друсани картофи. Стават много вкусни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв