Ризото с кестени

28/10/2012
Сашо
отСашоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 296
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 3 глави
  • олио - 2 с. л.
  • целина – 1 глава
  • захар – 1 ч. л.
  • ориз – 200 гр.
  • бульон – 3 ч. ч.
  • орехи - 3 с. л. - счукани
  • кестени – 100 гр – натрошени и счукани
  • канела
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме целината, обелена и нарязана на малки кубчета и запържена с лука и захарта.

Прибавяме ориза, добре измит. След като оризът се позапържи и стане прозрачен, наливаме бульона заедно с едро счуканите орехи и натрошените кестени. Разбъркваме всичко, подправяме с щипка канела, сол на вкус. Похлупваме и оставяме на тих огън, докато оризът поеме цялата течност.

Не разбъркваме, а само стръскваме съда от време на време.

подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар